高考听力 备考建议& 2016年江苏卷听力真题

-回复 -浏览
楼主 2019-01-10 03:18:35
举报 只看此人 收藏本贴 楼主

高考听力备考建议:

1、模仿朗读好的音频

2、练习同类型素材(高考听力选材范围是学校生活,日常生活,旅行,购物,饮食,体育,假日活动,社会交往,社会活动等方面,集中识记一些这方面的词汇)

3、听透往年真题(高考听力命题稳定,经常重复)

4、集中识记一些英美读音有别的单词(高考听力是美式读音)

5、学会连读

2016年 江苏卷 听力试题

第一部分 听力(共两节,满分 20 分)

第一节(共 5 小题;每小题1分,满分 5分)

听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例: How much is the shirt?

A.£ 19.15   B.£ 9.18   C.£ 9.15

答案是 C

1.What are the speakers talking about?

A. Having a birthday party.

B. Doing some exercise.

C. Getting Lydia a gift.

2.What is the woman going to do?

A. Help the man.  

B. Take a bus.

C. Get a camera.

3.What does the woman suggest the man do?

A. Tell Kates to stop.

B. Call Kates friends.

C. Stay away from Kate.

4.Where does the conversation probably take place?

A. In a wine shop.

B. In a supermarket.

C. In a restaurant.

5.What doer the woman mean?

A. Keep the window closed.

B. Go out for fresh air,

C. Turn on the fan.

第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第67题。

6.What is the man going to do this summer?

A. Teach a course.

B. Repair his house.

C. Work at a hotel.

7.How will the man use the money?

A. To hire a gardener.

B. To buy books.

C. To pay for a boat trip.

听第7段材料,回答第89题。

8.What is the probable relationship between the speakers?

A. Schoolmates.

B. Colleagues.

C. Roommates.

9.What does Frank plan to do right after graduation?

A. Work as a programmer.

B. Travel around the world.

C. Start his own business.

听第8段材料,回答第1012题。

10.Why does the woman make the call?

A. To book a hotel room .

B. To ask about the room service.

C. To make changers to a reservation.

11.When will the woman arrive at the hotel?

A. On September 15.

B. On September 16.

C. On September 23.

12.How much will the woman pay for her room per night?

A. $179   B. $199   C. $219

听第9段材料,回答第1316题。

13.What is the woman’s plan for Saturday?

A. Going shopping  

B. Going camping. 

 C. Going boating.

14.Where will the woman stay in Keswick?

A. In a country inn.

B. In a five-star hotel.  

C. In her aunt’s home.

15.What will Gordon do over the weekend?

A. Visit his friends  

B. Watch DVDs  

C. Join the woman.

16.What does the woman think of Gordon’s coming weekend?

A. Relaxed.        B. Boring.       C. Busy.

听第10段材料,回答第1720题。

17.Who is Wang Ming?

A.A student     

B. An employer

C. An engineer

18. What does the speaker say about the college job market this year?

A. It’s unpredictable 

 B. It’s quite stable 

 C. It’s not optimistic

19. What percentage of student job seekers have found a job by now?

A. 20%          B. 22%           C. 50%

20.Why are engineering graduates more likely to accept a job?

A. They need more work experience

B. The salary is usually good.

C. Their choice is limited.

 


2016年江苏卷原文录音

Text 1

W: What are we going to get for Lydia’s birthday?

M: How about a pair of running shoes?

W: You know she hates doing exercise.

M: Then I guess we can buy her a birthday cake.

Text 2

M: Excuse me. Do you have time to help take a picture of us?

W: Oh, I’m sorry. I’ve got to catch a bus.

M: That’s OK.

Text 3

M: It really annoys me when Kate calls her friends during office hours.

W: If I were you, I would tell her to stop.

M: Maybe you’re right. I will talk to her sometime.

Text 4

M: Here’s the menu, Madame. Would you like something to drink?

W: Yes, please. May I see the wine list?

M: Certainly. Here you are.

Text 5

M: We need to have some fresh air. Do you mind my opening the window?

W: As a matter of fact, I’m feeling a bit cold.

Text 6

M: Guess what I’ll be doing this summer?

W: What?

M: I’m going to work at the Riverside Hotel.

W: What exactly will you be doing?

M: Let’s see. I’ll be doing some small repairs inside and outside the hotel. I’ll be cutting grass and taking care of the flowers.

W: Sounds interesting. What’s the pay?

M: Well, uh…about fifteen dollars an hour, five hours a day, and Sunday free.

W: That’s good money. What are you going to do with it?

M: I’ll pay for the textbooks for next term.

Text 7

M: Hi, Sue. How’s it going?

W: Oh, hi, Frank, just fine. How are your classes?

M: Pretty good. I’m glad this is my last term here, though.

W: Why is that? I thought you were enjoying school.

M: I was. But now I’m getting tired of it. I’m ready for the real world.

W: What are you planning to do when you graduate?

M: First, I want to get a job as a computer programmer, and then after five years or so, I’d like to start my own business.

W: Sounds good. I still have three terms to go until I’m done.

M: You’ll make it for sure. Well, see you later.

W: Bye!

Text 8

M: Hello, Milton Hotel Reservations. How may I assist you?

W: Hi, I’m calling to make some changes to an existing reservation.

M: Certainly. Do you have the reservation number?

W: Sure, it’s 219.

M: That’s a reservation for Sally Menkel. Is that right?

W: Yes, that’s right. I’d like to change the check-in date from September 15 to September 16.

M: Certainly. I can make that change for you. Is that the only change?

W: No, the check-out date will also change from the 23rd to the 24th.

M: No problem. We have you arriving on the 16th of September and leaving the 24th of September — altogether, eight nights. Will there be anything else?

W: Yes. Instead of a courtyard room, I’d like a room with a view, preferably on an upper floor.

M: I can certainly change that for you, but there will be a change in the room rate. The new rate is $199 per night, instead of the original $179.

W: That’s OK. These are all the changes. Thank you very much.

M: You’re welcome. Have a nice day!

Text 9

W: Gordon, I’m going to Keswick in the Lake District this weekend.

M: Really?

W: Yeah, five of us. Why don’t you join us? We’re getting to Keswick on Friday. Then we’re going boating on Saturday. And on Sunday, we’re going to do some shopping. Then I will take some time to visit my aunt Lucy.

M: You’re not going to camp, are you? Isn’t it a bit cold?

W: No, we’re not. It is a bit cold. We’re staying in a country inn. It’s not like five-star hotels or anything. But it’s really comfortable.

M: Hmm, sounds interesting. You know, it’s the boating that I don’t like.

W: Well, what are you up to?

M: Sit on my sofa all weekend and watch the DVDs I’ve just bought. And that will be a busy weekend. I may finish watching Friends.

W: I don’t know how you can do that all weekend, Gordon. I’d get bored.

M: I know, I know. But that’s really what I want to do.

Text 10

M: Hello. Welcome to the program. In America, May and June are the traditional months for graduations. A listener in China, Wang Ming, who is about to get an engineering degree, wants to know how American college graduates find jobs. Right now, the answer is: not very easily. A latest study on the college job market showed that employers wanted to hire 22% fewer graduates this year than last. The study also showed that just 20% of those who looked for jobs before graduation have found one by now. This is compared to half of students who had looked for a job by this time two years ago. But one difference: fewer of this year’s graduates have started to search for jobs. Engineering graduates were more likely to have started their job search already, and to have accepted a job. This is among the best-paid professions for people with just a college degree. On average, engineering majors expect to start at about $62,000 a year.

 


 2016江苏卷听力参考答案(20 小题;每小题1 ,20 )

1. C   2. B   3. A    4. C   5. A

6. C   7. B   8. A    9. A    10. C

11. B  12. B 13. C  14. A   15. B

16. B  17. A 18. C  19. A   20. B

 


推荐阅读

1、高考听力  2017年江苏卷听力真题

2、10个高效背单词方法  高中生一定要知道 (高中生必读)


关于高中英语应试

凭借多年的一线教学经验积累,为学生打造一个集高中英语语法、阅读、词汇、写作、听力等于一体的微信平台。帮助学生提升学习能力和应试能力。长按下面二维码,识别,关注。

      长按二维码,识别,关注。可获取更多知识。

高中英语课外辅导班

模块教学:语法、词汇、阅读、写作、完型

核心思想以阅读为中心,大量扩充词汇量,在阅读中培养分析长难句能力和写作能力

教育理念培养学生学习能力,应试能力,培养学习习惯,传授学习方法

高考目标100分以上

报名方式添加微信:151 8983 1983 王老师 (团报班优先排课)

学习地址南京市秦淮区升州路3号(三山街地铁站3号出口右转夫子庙方向100米)






我要推荐
转发到