英语培训费用交流组

重磅!四级口语考试答案全揭秘!

有道考神四六级2018-01-01 23:49:11


各位同学大家好,我是来自于有道考神团队的冯腾飞。2017年第二次四级口语考试已经结束,不知道大家今天尬聊得怎么样啦。

现在我为大家带来今天考试的答案供大家参考,需要提前告知各位的是,任何一场的题目,都有两种解法,第一种是运用口语冲刺班讲到的乾坤大挪移(每次考试一定要报名,物美价廉),第二种是运用自己的积累来应对题目。


四级口语第一场


主题:pop music

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读与pop music相关的短文

3. 回答与短文相关问题

Q1. 是否喜欢pop music

Q2. 为什么喜欢/不喜欢pop music

4.个人陈述

the role of musicin your life 

5.小组讨论

(1) which kinds of concerts do you like?

(2) who would you like to invite to go to the concert?

(3)what would you like to do after the concert?

参考答案:

3. 回答与短文相关问题

Q1. 是否喜欢pop music

这个问题是让你回答yesor no,所以按照自己的想法说出来就行,回答时间20秒,所以你可以附加一句原因,比如it is cool or it is noisy.

Q2. 为什么喜欢/不喜欢pop music

这道题要求各位比较具体说出原因,有两点就好,答题时间20秒。如果运用乾坤大挪移的做法,这个各位完全可以运用爱豆的那篇,比如,你说自己非常喜欢pop music,因为自己崇拜的偶像就是玩儿pop music的,或者运用交朋友的那个,听pop music可以让你有好多朋友,从而能够得到友谊,提升社交技能。这几个论点你任选一个就好,毕竟时间有限。

I love pop musicbecause my idol is a pop music player, his/her name is …I like him/her so much(过渡句) because first, she never gives up her own dream.Under the difficult situations such as the low family income or poor studyenvironment, she keeps pursuing her dream of being a top university graduate.Having supported by her own strong spirit, she successfully realizes her goal.She inspires me to realize my own dream of getting a high CETgrade. Second, she is really warm-hearted. She never hesitates to giveothers a hand when they fall into troubles and helps them go through withoutasking for any reward. From her, I learn that I should be grateful to those whohelp me and help others. 

Listening to pop music is a sort ofsocial activity, I can join in some clubs opened to pop music fans. (过渡句) After communicatingwith the club members from diverse backgrounds, I can see their bright sideswhich can be applied into my daily life. Through this experience, I will getmore friendship and polish my interpersonal skills. 


4.个人陈述

the role of musicin your life 

上面第三题提到的交朋友的论点各位可以运用到这里,说明音乐是你重要的交友途径,当然也可以说是放松的途径,放松的论点使用电脑让人放松的论点。

Listening to pop music is a sort ofsocial activity, I can join in some clubs opened to pop music fans. (过渡句) After communicatingwith the club members from diverse backgrounds, I can see their bright sideswhich can be applied into my daily life. Through this experience, I will getmore friendship and polish my interpersonal skills. 

It is a useful toolfor entertainment. In order to idle my time away, I can use computer to listento the music such as pop music, folk music or classical music aftera whole day’s hard work so that I become enthusiastic again. At the same time,my money is saved and I can enjoy various options.


5.小组讨论

1. which kinds of concerts do you like?

2. who would you like to invite to go to the concert?

3. what would you like to do after the concert?

前两道题大家一带而过就可以。最后一道题可以作为讨论的重点。可以说去专门的粉丝会去追自己的爱豆,也可以参加讨论会去交朋友,当然也可以选择回家去学习。追爱豆和交朋友我不必多说了,回家学习这个各位可以用电脑段子。

I would like to go back home to use my computer to do self-study. (过渡句)WheneverI some difficult questions, computer offer me with almost allpossible solutions, instead of making me rush around the libraries or consultthe teachers that are not always available. Therefore, I can save my time andenergy.

 

四级口语第二场


主题:做笔记

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读与做笔记相关的短文

3. 回答与短文相关问题

不详

4.个人陈述

the importance ofstudy skills

5.小组讨论

(1) how to takenote?

(2)how to reviewthe note?

(3) how to useyour note?

参考答案:

4.个人陈述

the importance ofstudy skills

可利用乾坤大挪移,利用电脑的模版来进行回答。学习技能特别重要的表现之一就是会自学,而现代社会大多数学生都要用电脑自学。

Gettingstudy skills enables a person to do self-study, and one way to do self-study isto do research from the computer. (过渡句) Whenever I meet somedifficult questions, computer offer me with almost all possiblesolutions, instead of making me rush around the libraries or consult theteachers that are not always available. Therefore, I can save my time andenergy.

5.小组讨论

1. how to takenote?

2. how to reviewthe note?

3. how to useyour note?

前两道题大家一带而过就可以。比如说用电脑做笔记,to use the computer to take notes. 复习笔记的方式就是大声朗读, theway for me to review notes is reading aloud.

最后一道题问到如何使用笔记,你可以运用交朋友的模版,同学们互相交换笔记,来彼此讨论。

We use our notes to share,which is a sort of social activity. (过渡句) After communicatingwith the classmates with diverse notes, I can see their brightsides which can be applied into my daily life and study. Through thisexperience, I will get more friendship and polish my interpersonalskills.  


四级口语第三场


 主题:食品与网购订餐

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读与做客服相关的短文

3. 回答与短文相关问题

不详

4.个人陈述

changes of serviceindustry

5.小组讨论

(1)who will dothe ordering?

(2)what dishes toorder?

(3) which websiteto order from? 

参考答案:

4.个人陈述

changes of serviceindustry

说到服务行业的变化,我们完全可以说以前是面对面服务,现在完全可以网上服务,网络几乎可以解决你的大部门问题。可利用乾坤大挪移,利用电脑的模版来进行回答。

Thechanges of service industry is that nowadays people do online service. (过渡句) Wheneverthe customers meet some difficult questions, computer offers themwith almost all possible solutions, instead of making them rush around the mallsor consult the sales managers that are not always available. Therefore, theycan save my time and energy.

5.小组讨论

1. who will dothe ordering?

2. what dishes toorder?

3. which websiteto order from?

 前两道题依旧是简单的客观事实题,只要各位说出来点餐的人以及点什么餐就好。接下来的点餐网址各位可以说出来,然后陈述一下原因,我们在冲刺班讲到的食品的段子,各位可以用出来呀。

The food in this website is beneficial forthe customers body health. The food there is not only tasty, but also containsnutrients such as vitamins and carbohydrate which are indispensable to ourbody, and maybe this sort of healthy diet cannot be eaten in other websites. So,it is becoming a popular website.


四级口语第四场


 主题:购物兼职创业以及空余时间利用

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读相关的短文

3. 回答与短文相关问题

Q1. 怎么利用自己的flexible time?

Q2. 学校是否开设选修课程?

4.个人陈述

不详

5.小组讨论

Q1. the reason why suspending yourstudies?

Q 2. what business to start?

Q 3. where get money?

参考答案:

3. 回答与短文相关问题

Q1. 怎么利用自己的flexible time?

可以说利用空余时间抱着电脑自学。

Duringmy flexible time, I’d like to use my laptop to do self-study. Whenever I bumpinto some difficult questions, computer offers me with almost all possiblesolutions, instead of making me rush around the libraries or consult the teachersthat are not always available.Therefore, I can save my time and energy.

Q2. 学校是否开设选修课程?

同意,这样就可以认识更多的同学,拓宽朋友圈。

Itotally agree with that because it’s a sort of social activity. Aftercommunicating with the new students from diverse backgrounds, I can see theirbright sides which can be applied into my daily life. Through this experience,I will get more friendship and polish my interpersonal skills.

5. 小组讨论

Q1. the reason why suspending yourstudies?

Q2. what business to start?

Q3. where get money?

这三个问题我们挑一个重点来陈述就好,比如第一个,我们可以从独立方面来说。

Isuspend my study because I want to know more about the job market. I see thisexperience as a process of being independent. Making money on my own enables meto afford the books I want rather than asking for bucks from my parents, whichwill relieve their pressure. From this experience, I learn that it’s not easyto lead a comfortable life.


四级口语第五场


 主题:购物

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读与购物相关的短文

3. 回答与短文相关问题

不详

4.个人陈述

不详

5.小组讨论

Q1. 你选择的价格?

Q2. 你选择的牌子?

Q3. 你要在哪里购买?

Q4. 怎样买?

参考答案:

5. 小组讨论

为学校社团买电视,你选择的价格,你选择的牌子,你要在哪里购买,怎样买?

这一场跟第三场网上订餐的出题思路是一样的,各位依旧是用电脑的模版,说出来网络可以解决顾客的大部分问题就好。

The brand I would like tochoose is … the price is better at …rmb.

I would like to buy it onlinebecause nowadayspeople do online shopping. (过渡句) Whenever thecustomers meet some difficult questions, computer offers them withalmost all possible solutions, instead of making them rush around the malls orconsult the sales managers that are not always available. Therefore, they cansave my time and energy.

 

四级口语第六场



主题:购物及快递

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读与快递业相关的短文

3. 回答与短文相关问题

4.个人陈述

对快递行业的看法

5.小组讨论

Q1. 给你的朋友送礼物,你想送什么礼物?

Q2. 你想什么时候送到?

Q3. 你想选择什么样的快递?为什么?

参考答案:

4.个人陈述

对快递行业的看法

你可以说现在的快递很方便,节约你很多时间去娱乐;而且你也可以说你现在也在兼职做快递代收员,锻炼了自己的独立能力。所以可以说电脑娱乐的部分以及做兼职使人独立的部分。

The delivery servicenowadays makes life easier and spars me a lot of time to watch videos such asmovies, TV series or cartoons after a whole day’s hard work so that I becomeenthusiastic again. At the same time, my money is saved and I can enjoy variousoptions.

The delivery industryis a promising industry, and my part time job is to deliver parcels. I see thisexperience is a process of being independent. Making money on my own enables meto afford the books I want rather than asking for bucks from my parents, whichwill relieve their pressure. From this experience, I learn that it’s not easyto lead a comfortable life.

5. 小组讨论

Q1. 给你的朋友送礼物,你想送什么礼物?

Q2. 你想什么时候送到?

Q3. 你想选择什么样的快递?为什么?

小组讨论当中第三题需要各位回答选择某一个品牌的原因。你可以陈述某家快递公司可以结局你所有关于快递的问题就好。

The brand I would liketo choose is … I would like to order it because Whenever the I meet somequestions about delivery, it offers them with almost all possiblesolutions, instead of making them rush around the malls or consult the salesmanagers that are not always available. Therefore, I can save my time andenergy.


四级口语第七场


主题:校园安全

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读与校园安全相关的短文

3. 回答与短文相关问题

4.个人陈述

不详

5.小组讨论

How to take measures to protect campussafety

参考答案:

5.小组讨论

How to take measures to protect campussafety

这个可以有两个途径,一是通过名人做公益广告,而是依赖执法部分的协助。跟今年5月份的如何保护动物答题思路相似。

We can ask for help from the policeofficers.  They are usually warm-hearted and never hesitate to give othersa hand when they fall into troubles and help them go through without asking forany reward.

We can also invite celebrities totell the public to protect the campus safety. I will take my role model… asan example. Under the difficult situations such as the low family income orpoor study environment, she keeps pursuing her dream of being a top universitygraduate. Having supported by her own strong spirit, she successfully realizesher goal. So her quality will make people believe what she says.


四级口语第八场


主题:购物买书

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读与购物买书相关的短文

3. 回答与短文相关问题

不详

4.个人陈述

不详

5.小组讨论

Q1.在哪里买书?

Q 2. 怎么选书?

Q 3. 买书的目的?


参考答案:

5. 小组讨论

自己买书,在哪里买书,怎么选书,买书的目的。

对于买书的地点,这个各位可以任意说,可以是实体书店,也可以是说网上书店。

关于如何买书,各位可以说根据客服的推荐,这个是线上线下都可以实现的,这个大家可以运用上几场口语考试中的买电视或者订餐。依旧是用电脑的模版,说出来客服可以解决顾客的大部分问题就好。

Actually I have noidea about how to choose a book, so I plan to ask the salesgirl or salesman, becausewhenever the customers meet some difficult questions, they offer customerswith almost all possible solutions, instead of making them rush around orconsult their friends that are not always available. Therefore, they can save theirtime and energy.


四级口语第九场


主题:就业

 

考试流程:

1. 自我介绍

2. 阅读与就业相关的短文

3. 回答与短文相关问题

不详

4.个人陈述

未来想做的职业

5.小组讨论

在学校展开career fair

Q1.你会邀请谁?

Q2.在哪里举办?

Q3.怎么来吸引同学参加?

参考答案:

4.个人陈述

未来想做的职业

这个各位完全可以用自我介绍里我提供给大家的模板吧,做园艺师那个。

And today I am gonnatalk about my dream career. My dream is to be a horticulturist, growing plantsin the garden and being surrounded by flowers and greens. Firstly, I alwaysthink that for people living in the metropolis, manual work in the garden or inthe field is healthy for both the body and the mind. The ploughing and sowingexperience gives me the chance to sweat under the sun and taking care of themgives me the feeling of joy and satisfaction. Secondly, the plants are living things so seeing the healthy growth andthe blossom are exciting and rewarding. As the plants are delicate and tender,I need to exercise my attention to details, and that is a must-have quality fora gentle person. From all of reasons I mentioned above, we can see that being ahorticulturist makes me a more patient person, which is a great quality tohave.

5. 小组讨论

在学校展开career fair

Q1.你会邀请谁?

Q2.在哪里举办?

Q3.怎么来吸引同学参加?

重点关注可以拿来细说的第三个问题,怎么去吸引同学参加。你可以通过学校官网宣传,告诉大家这个career fair可以解决大家所有的关于就业的问题。

I plan to post thenews on our school’s official website and tell students that this career fairwill offer students with almost all possible solutions related to theirproblems about their career, in this way, the visitors will have more cleargoals instead of rushing around aimlessly to hunt for jobs. Therefore, they cansave their time and energy.


四级口语第十场

 

主题:买车(电动车还是烧油的车)

 

考试流程

1. 自我介绍

2. 阅读与买车相关的短文

3. 回答与短文相关问题

不详

4.个人陈述

你会买什么车?

5.小组讨论

Q1. 你会展示什么车(电动车还是烧油的车)?

Q 2. 在什么时候展示?

Q 3. 在什么地点展示?

Q 4. 怎样给你的show打广告?

参考答案

4.个人陈述

你会买什么车?

遇到这个问题,求你不要特耿直,不要说自己没钱买摇不到号什么的,要懂得yy。你可以说自己想买电动车,可以节能环保。运用植树的模板来回答。

I would like to buy anelectric car which helps protect the environment. A clean environment enablespeople to keep healthy physically and mentally, they get fresh air to breatheand large area of greenness to see. As a result, people’s sense of happiness willbe enhanced.

5. 小组讨论

Q1. 你会展示什么车(电动车还是烧油的车)?

Q 2. 在什么时候展示?

Q 3. 在什么地点展示?

Q 4. 怎样给你的show打广告?

重点关注可以拿来细说的第四个问题,怎么去吸引顾客来买车,这个跟第九场的做广告很相似。你可以通过做一个大的海报,告诉大家这个car可以解决大家所有的关于驾驶的问题。

I plan to stick up aposter and tell the customers that this car will offer them with almost allpossible solutions related to their problems about their driving experience, inthis way, the customers will have more interests instead of rushing around aimlesslyto consult the sales managers. Therefore, they can save their time and energy.


好啦,今天的口语参考答案就更新到这里啦!祝各位同学都能有一个满意的成绩!更多四六备考信息,欢迎关注新浪微博@老师腾飞和公众微信号:老师腾飞,回复“口语押题”,获取口语押题精华。

 

完口语

就该专心准备笔试啦

听力还靠蒙?

阅读看不懂?

写译憋不出? 


别着急

孤独备考不如老师指导


加入

四六级冲刺抢分班

听力阅读

写作翻译

词汇口语

全方位高能搭配


68小时黄金配比

迅速储备过级核心知识及技巧


四级







六级


最后28

四六级 我们一起过


哦对了

赶快扫码关注wuli飞飞的公众号

跟着老司机学英语哦

Copyright © 英语培训费用交流组@2017