听力2016年6月四六级短篇新闻题预测(2)(含音频)

-回复 -浏览
楼主 2019-01-10 14:57:46
举报 只看此人 收藏本贴 楼主

点击上方蓝字振宇四六级 轻松关注

正如上文所言,你在平时作听力练习时,一定要听两句,记两句,反复听,实在听不明白时再看原文。切忌边听边翻阅文字。只有这样,你的听力和记笔记的能力才会得到有效提高哦。

Group 02

Directions:In this section, you will hear three news reports. At the end of each news report, you will hear two or three questions. Both the news report and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.


Questions 1 and 2 will be based on the following news item.

1. A) Because it happens in an instant.

B) Because scientists have not known the structure of virus.

C) Because the cell cannot be seen.

D) Because it is not important for scientific researches.


2. A) Quick-frozen solutions.

B) The degradation of the channel.

C) A powerful electron microscope.

D) Capture of some intermediate stage when frozen.


Questions 3 and 4 will be based on the following news item.

3. A) It has some Japanese clients.

B) It has gone international.

C) It benefits from Burma's banks.

D) It does not rely on informal money.


4. A) Poor geographic conditions.

B) Frequent conflicts and wars.

C) Corruption and international sanctions.

D) Natural disasters.


Questions 5 to 7 will be based on the following news item.

5. A) To win delegates.

B) To win the vote.

C) To become the candidate of the Republic.

D) All of the above.


6. A) 1144.

B) 1114.

C) 1410.

D) 1414.


7. A) Only two candidates attend to the whole election course.

B) It takes place in every March.

C) It takes place every four years.

D) The whole election course lasts a month.


听力原文及答案精解

News Item 1

At the University of Texas Medical School at Houston, Jun Liu uses a powerful electron microscope to examine E. coli bacteria and the tiny T-7 virus that infects them.


“That's the virus. And this is actually the whole cell.”


Liu says until now, scientists could only speculate on how this virus injected its genetic material into another cell, because it happens in an instant.


“Before they inject in, they do not have a channel. After they inject in, they actually degrade the channel, so you never have a chance to see it.”


But in a collaborative study with other University of Texas colleagues, Liu used the electron microscope to examine quick-frozen solutions full of bacteria and viruses.


Because when you freeze it, it is kind of like a snapshot that captures some intermediate stage. This is actually one of the highlights of this particular study, because we capture this intermediate stage that nobody see before.”


 1.A 

Why could scientists only speculate on how this virus injected its genetic material into another cell?

为什么科学家们只能推测这种病毒是如何将遗传物质注入到另一个细胞中的呢?

A) 因为它发生在一瞬间。

B) 因为科学家们还不知道病毒的结构。

C) 因为细胞不能被看见。

D) 因为它对科学研究不重要。

【解析】

细节题。新闻中说到,到目前为止,科学家只能推测出这种病毒是如何将其基因物质注入另一个细胞内的,因为这一过程就发生在一瞬间。故选A。


 2.D 

What is one of the highlights of this study according to the news?

根据新闻,这项研究的重点是什么?

A) 快速冷冻解决方案。

B) 通道的退化。

C) 一个功能

D) 冻结时捕捉的一些中间阶段。

【解析】

细节题。新闻中最后说到,你把它冻结的时候就像拍下快照,能捕捉某个过渡阶段。这就是这个研究的重点之一,我们捕捉到了这个过渡阶段,这是前所未有的。因此,答案为D。


 

News Item 2

Nyi Nyi owns a papier mache workshop in Rangoon, where he and his family make toys. In the past, he invested his savings in gold and stashed it in a hiding place, but he's not doing that any more.


“I just keep my money and use it when I need it. But my wife uses the bank. If I have one lakh, I give her 30,000 or 40,000 kyats for household things and for saving.”


With clients buying his toys from as far away as Hong Kong, Nyi Nyi's business is international, but Burma's banks still are not. To process foreign transactions,he still relies on informal money transferred through middle men called“hondis”.


Foreign visitors once relied on black market money changers and hondis are still the main method for international money transfers. But the government hopes this informal cash-based economy is ending with new ATMs and foreign exchange licenses for private banks.


Before the military government took over in 1962, Burma's economy was the best-performing in Southeast Asia. Decades of tight state controls, widespread corruption and international sanctions have left it one of the poorest countries in the region.

 3. B 

According to the news,what can we learn about Nyi Nyi's business?

根据新闻,关于尼·尼的业务我们能了解什么?

A) 它有一些日本客户。

B) 它已经走向国际了。

C) 它受益于缅甸的银行。

D) 它不依赖于非正规的资金。

【解析】

细节题。新闻中提及,尼·尼的生意已经走向世界,最远的客户来自香港,但缅甸的银行仍很封闭,因此与外国人做生意,他就得依靠被称为“郝恩蒂斯”的中间人的非正规资金。A、C、D 选项均不符合题意。故选B。

 

 4. C 

What does Burma have left one of the poorest countries in the region?

是什么让缅甸成为该地区最贫穷的国家之一?

A) 地理条件差。

B) 频繁的冲突和战争。

C) 腐败和国际制裁。

D) 自然灾害。

【解析】

细节题。新闻最后一句说到,经过数十年政府的高压控制,无处不在的腐败和国际制裁使得缅甸成为该地区最穷的国家之一。因此,答案为C。


News Item 3

It's not just any Tuesday. When it comes to the race for the White House,today is Super Tuesday.Four Republican candidates, 10 states, more than 400 delegates up for grabs. It happens every four years, usually in March, during primary season. A bunch of states all hold their presidential contests on the same day. That's how it got the name.


Here's a look at the states involved.


In Super Tuesday this year, you can see that voters in the north, south, east and west will all be casting their ballots in primaries and caucuses. For the candidates, the goal in these contests is to win delegates. We've said more than 400 will be awarded, based on today's results alone.It takes 1,144 delegates to win the Republican Party's nomination for president.


So today could go a long way toward determining whom that nominee will be.


One of the states getting a lot of attention today is Ohio. It's one of the big prizes on Super Tuesday because it has 63 delegates. It's also expected to be a battle ground state in the general election in November.

 5. A 

What is the goal for the candidate?

候选人的目标是什么?

A) 为了赢得代表。

B) 为了赢得选举权。

C) 为了成为共和国的候选人。

D) 上述所有。

【解析】

细节题。根据原文“For the candidates, the goal in these contests is to win delegates.”对于候选人来说,这场竞选的目标是赢得代表的支持。故选A。


 6. A 

How many delegates you should get if you want to win the Republican Party's nomination for president?

如果你想赢得共和党总统候选人提名,你该得到多少代表的支持?

A) 1144。

B) 1114。

C) 1410

D) 1414。

【解析】

细节题。根据原文“It takes 1,144 delegates to win the Republican Party's nomination for president.”赢得共和党总统候选人提名需要取得1144名代表的支持。故选A。


 7. C 

What can we learn about the U.S. presidential election?

对于美国总统选举,我们能了解到什么?

A) 只有两名候选人参与全程的选举。

B) 在每年的三月进行。

C) 每四年进行一次。

D) 全部选举过程持续一个月。

【解析】

常识细节题。本题是问关于美国总统选举的,根据常识,我们也知道美国总统选举是每四年举行一次。而且新闻中也说到“It happens every four years, usually in March, during primary season.” 每四年举行一次,时间通常 是在初选季节的三月。新闻最后一句还说到,预计该州将会在11 月份成为大选的战场。可知D 也错误。故本题选C。


原创声明:仅供学习与交流,转载请联系平台授权发布


该如何利用每天推送的内容

准备一个笔记本,把英文部分抄下来

觉得中文翻译不错的,也可以抄下来

当然必定会有人抄了10天,就嚷嚷着要放弃,对于这样的同学,我只想说您走好不送。小编向来不强人所难,只是希望你们能坚持,常言道:人们往往不是不惧黑暗,而是他们早已习惯。确实一个人不该习惯自己碌碌无为的生活


惟愿我们青春荒唐却不负韶华





方振宇:振宇英语创始人,振宇锐智掌门人,知名出版人,畅销书作者,英语测试学专家,全国多所高校英语辅导专家,权威出版社荣誉作者。新浪微博@方振宇

责任编辑:周晨     投稿信箱:zhouchen@zhenglish.com


- END -




 振宇四六级  | 有货有料 为你而来

提问\投稿\合作\交流:fang@zhenglish.com

我要推荐
转发到